Vladimír Slavík – jubilant “80”

Před 80 lety, 28. ledna 1935, se narodil Vladimír Slavík. Redakce Hrabová.Info mu přeje hodně zdraví, štěstí a rodinnou pohodu do dalších let.

Pana Slavíka jsem osobně poznal dne 11. března 2014, kdy místní ČSSD uspořádala besedu s občany, které jsme se oba účastnili. Tato beseda se nakonec, nejen pro pana Slavíka, stala v jistém slova smyslu zlomem. O necelý týden později začal pan Slavík blogovat. Doporučuji se podívat na jeho první příspěvek.

Panu Slavíkovi se v posledním roce podařilo mnohé, přestože si to možná málo kdo připouští. Osobně si myslím, že začátek konce současné podoby Hrabovských listů, má na svědomí pan Slavík. Byl to právě on, který rozpoutal diskuzi v Hrabové – ať již na besedě s ČSSD, programu hnutí Změna nebo na svém blogu. Současné číslo HL bylo poslední pod “vedením” pana redaktora Kosely. Příští HL bude připravovat pan Petr Žižka s bohatými zkušenostmi z této branže. Pan Žižka bude mít nelehký úkol – oživit HL a sem to došlo, podle mého názoru, díky panu Slavíkovi.

Hrabová.Info ve skutečnosti také vzniklo díky panu Slavíkovi. Byl to on, kdo mi vnuknul spoustu myšlenek, mezi které patří především informovanost občanů – když to není v silách obce. Po mém neúspěchu ve volbách do Zastupitelstva jsem se rozhodl, že se nechci za 4 roky ohlédnout a říct si.. měl jsem do toho jít. Takhle vím, že vždy budu moci říkat, zkusil jsem to. Pan Slavík ale byl a zůstane navždy první, kdo nám všem na Internetu prošlapával cestu.

Nápad na Klub přátel Hrabové také pochází od pana Slavíka. Jen čas ukáže, jestli se toto neformální uskupení ujme.

Nemohu nezmínit i jeho otcovskou myšlenku a angažovanost na připravované publikaci o 2. světové válce v Hrabové.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPan Slavík sedí v čele stolu před oknem.

Pana Slavíka považuji za jednoho z nejaktivnějších občanů Hrabové a patří mu moje poděkování za vše, co dělal pro ostatní a za to, že mi byl a bude v mnoho ohledech inspirací.

Pozn.: Pan Slavík souhlasil se zveřejněním jeho data narození.

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]