Policie odkryla čachry se zakázkami na Ostravsku. Týká se to i Hrabové?

Od června letošního roku mi desítka občanů Hrabové přeposílá veškeré články, které se týkají zmanipulovaných veřejných zakázek v Moravskoslezském kraji. Již 10. června o tom psala dokonce Police ČR na svých stránkách. Ve vazbě sedí Milan Konečný z firmy Via Consult, která administrovala i předraženou zakázku na postavení školky v Ostravě-Hrabové. V rozporu se směrnicí ji několik dnů před volbami v roce 2018 vybral starosta Igor Trávníček a vedení městského obvodu s tím souhlasilo.

Jen od dnešního rána mi psalo již pět lidí z Hrabové, jestli jsem četl dnešní článek o cinknutých zakázkách na Ostravsku. Tuto kauzu nesledují pouze seznamzpravy.cz, ale i např. server neovlivni.cz a jako první informace přinesla i sama Policie ČR. Nutno říct, že v článcích dosud Hrabová nebo jména jako Trávníček, Dolejška či Kopitzová prozatím nefigurují, ale dle policie je vyšetřování a vyslýchání svědků na začátku, takže se možná máme v Hrabové na co ještě těšit:

Policie popsala, jak se dělily úplatky za zmanipulované soutěže

Policie popsala, jak se dělily úplatky za zmanipulované soutěže

200 v tašce na sedadle. Policie odkryla čachry se zakázkami na Ostravsku

Schůzky na veřejnosti, ale mobilní telefony pryč. K tomu předávání úplatků za zmanipulované veřejné zakázky v Moravskoslezském kraji. Seznam Zprávy získaly dokumenty v kauze „ostravské Stoky“. Více v dnešním článku na Seznam Zprávách.

Moravskoslezký kraj: O několik veřejných zakázek v oblasti stavebních prací, například rekonstrukcí škol, se před rokem začali zajímat (samozřejmě čistě profesně) moravskoslezští kriminalisté z krajského odboru hospodářské kriminality. V těchto dnech obvinili čtyři muže z ovlivňování průběhu řízení u pěti zakázek v celkové hodnotě kolem 170 milionů korun. Jednoho z mužů bychom mohli označit jako organizátora, ostatní se měli výběrových řízení účastnit jako takzvané „křoví“. Jelikož jedna ze zakázek byla určitou sumou spolufinancovaná Evropskou unií, vstoupil do případu Úřad evropského veřejného žalobce.

Další články

Štítky: ,

10 Komentáře

  1. Barák pro starostu z peněz ze školky? říká:

    Už někdo starostovi staví za peníze ze školky barák Na Farském, nebo ještě ne? Kanalizaci už mu tam prý dotáhli a nezaplatil za to ani korunu a na nás na ulici Lužná se kašle!

  2. Marie Tichá říká:

    Pane Orkáči, na facebooku Poláčkovi Mirek Marc, Tomáš Vojkůvka, Rostislav Gromnica a další tvrdí, že je tento váš článek pomluvou. Především informace, že starosta vybral firmu viaconsulting. Mně se nezdá, že byste někdy psal cokoliv lživého, ale hlavně vždy vše dokládáte a nyní to v článku doloženo nevidím. Můžete doložit, že starosta vybral tuto firmu Milana Konečného, jak píšete výše? Pak asi pochopím, že je něco opravdu špatně v naší obci a uvedení jsou jen kecalisté, kteří vás chtějí pošpinit? Děkuji, M.T.

    • Radomír Orkáč říká:

      Dobrý den, paní Tichá.
       
      Děkuji za Váš dotaz a omlouvám se, že jsem svá tvrzení v článku nedoložil. Vycházel jsem z informací finančního a kontrolního výboru. Vše podstatné jsem zveřejnil již v roce 2020.
       
      https://www.hrabova.info/2020/06/19/financni-a-kontrolni-vybor-dotazy-k-priprave-stavby-materske-skoly-ii/
       
      Přečtu si, co Vámi uvedení psali a sepíšu k tomu samostatný článek.

      S pozdravem, R.O.

      • Marie Tichá říká:

        Myslela jsem si, že byste si nedovolil zveřejnit cokoliv,co byste neměl podložené. Děkuji!!!!!!Ještě se zeptám,nekandiduje náhodou pan Gromnica,Vojkůvka a Poláčkovi Mirek Marc za ODS?To by vysvětlovalo jejich osočování a sprostá slova na vaší adresu na jejich Facebooku,cituji-hovado,kurva,bludy,škodit,nenávist,pomluva,atd.???

    • Miroslav Poláček říká:

      Dobrý den paní Tichá, neslučujte prosím reakce na FB na tuto kauzu do jednoho pytle. Poláčkovi Mirek Marc se nikdy vulgárně nevyjadřovali a nevyjadřují. A můžu Vás ujistit, že nekandidujeme ani za ODS, ani za žádnou jinou stranu, takže nemáme žádný politický záměr. Jen se nám hrubě nelíbí způsob politického předvolebního boje Radka Orkáče. Kdyby se dal směrem výčtu toho, co dobrého “Hrabované” v tomto volebním období pro Hrabovou udělali a hodlají dělat v novém volebním období, tak by to bylo v pořádku. Ale jelikož žádným přínosem v minulém období nebyli a nic dobrého neudělali, naopak chtěli zhatit stavbu školky a kulturáku, takže bychom za současných cen tyto stavby neměli. Pokud tedy nemohou prokázat nic dobrého, tak hážou špínu a pomluvy na ty, co to dokázali. Tak se předvolební boj nedělá, to se nám velmi nelíbí, nic víc. Obviňovat někoho z trestných činů bez důkazů, soudu, atd. je pomluva a to je trestný čin, však už jednou se ocitl Radek Orkáč kvůli tomu u soudu. Je na policii a soudech, aby vyšetřovali, odsuzovali, atd. a ne na Radkovi Orkáčovi , aby toto podsouval občanům v souvislosti s jinou kauzou Via Consult jako součást předvolebního boje. Presumpce neviny v našem státě stále platí, nechejme tedy toto na příslušných institucích. Je škoda, že Radek nenapře své jistě skvělé schopnosti, pracovitost, atd. jiným, správným a poctivým směrem a stále se ubírá stylem praktik STB. Očerňovat, pomlouvat, atd. není dobrá cesta. Škoda, velká škoda. Velmi se těšíme na to, jak v novém volebním období Radek Orkáč se svým týmem ukáže jak se vše dělá správně, bez chyb a jaké bude mít skvělé výsledky, sežene dotace na další potřebné stavby (hasičárna, sportovní hala, atd.) a povede Hrabovou k světlým zítřkům. Však se paní Tichá můžete také zapojit, kandidujte, staňte se zastupitelem, věnujte stovky hodin svého volného času téměř bezplatně práci pro Hrabovou. Nebo aspoň choďte na zasedání zastupitelstva, tam se můžete vyjádřit nebo aspoň získat lepší přehled o dění v Hrabové. My už to přenecháme těm mladším, ale budeme pomáhat dobrým věcem bez “politiky” a věnovat se nadále kulturním akcím pro rodiny s dětmi. Děkuji a pěkný den přejeme.

      • Radomír Orkáč říká:

        Jelikož zde bylo zmíněno mé jméno, rád vše uvedu popořadě na pravou míru:
         
        1. Jen se nám hrubě nelíbí způsob politického předvolebního boje Radka Orkáče. Kdyby se dal směrem výčtu toho, co dobrého „Hrabované“ v tomto volebním období pro Hrabovou udělali a hodlají dělat v novém volebním období, tak by to bylo v pořádku. Ale jelikož žádným přínosem v minulém období nebyli a nic dobrého neudělali, naopak chtěli zhatit stavbu školky a kulturáku, takže bychom za současných cen tyto stavby neměli.
         
        Můj komentář: Důkaz toho, že z toho děláte politickou kauzu je zmínka Hrabovanů. Pokud máte informace, že mohou jít Hrabované k volbám, tak odkud je máte? Náš pověřenec tyto informace nemá. Pokud Hrabované k volbám půjdou, pak rozjedou zcela jistě kampaň a věřím, že shrnou co se podařilo a nepodařilo. Nebo jste jejich tiskový mluvčí?
         
        Jestli chtěl někdo “chtěli zhatit stavbu školky”, pak nevím kdo. Pět zastupitelů i z řad ODS dalo podpis pod žádost o svolání mimořadného jednání zastupitelstva. Bylo to na základě stanoviska komise výstavby, která se ke stavbě vyjádřila. Přerušení/pozastavení stavby za účelem vyhotovení odborného posudku bylo na místě a zdržení 14 dnů je nic – tráta 20-30 mil. korun je vhodnější řešení? Jelikož s tím zastupitelstvo nesouhlasilo (vyhotovení posudku položkového rozpočtu – proč asi???), pustil jsem se do neodborného posuzování položkového rozpočtu sám a našel tam 11 laviček za 1.2 mil. korun. Opravdu věděli zastupitelé, co schválili? Jednu obyčejnou lavičku za 100 000 korun? Nevěděli… starosta před schválením smlouvy a jejím podpisem odmítl poskytnout komukoliv položkový rozpočet. Dokonce starosta zakázal zveřejnit položkový rozpočet tajemníkovi, který to ale občanům na sociálních sítích slíbil! Proč asi ještě do dnešního dne není rozpočet na webu???
         
        2. Pokud tedy nemohou prokázat nic dobrého, tak hážou špínu a pomluvy na ty, co to dokázali. Tak se předvolební boj nedělá, to se nám velmi nelíbí, nic víc.
         
        Můj komentář: Čeho se tak bojíte? Cožpak opozice něco zmůže? Kromě důsledné kontroly koalice, kterou jsme dělali na jedničku s hvězdičkou?
         
        3. Obviňovat někoho z trestných činů bez důkazů, soudu, atd. je pomluva a to je trestný čin, však už jednou se ocitl Radek Orkáč kvůli tomu u soudu.
         
        Můj komentář: Kde přesně je to obvinění z trestného činu? Proč píšete něco, co jsem já nenapsal? Nebo máte na mysli těch několik trestních oznámení, které na mě podal starosta a jeho lidé? Nebo trestní oznámení, které podal anonym na mou osobu, že se nabourávám do emailů úředníků – což jste anonymu měl říct před minulými volbami vy (manželé Poláčkovi)? Já nikdy žádné trestní oznámení nepodal! K soudu jsem dal pouze MOb Ostrava-Hrabová za cenzuru v Hrabovských listech a to sice zabralo, nicméně toto pochybění Jana Dvořáka a redakční rady stálo MOb nemalé peníze za mého právníka. Já sbírám podklady a jak s nimi naloží příslušné orgány je na nich… nic víc, nic míň.
         
        Ano k soudu jsem se dostal a nakonec jsem se s Martinem Slepičkou dohodl na smíru. To znamená, že soud nijak nerozhodl a já jsem se Martinovi omluvil s tím, že soud uvede v potvrzení smíru: “setrvává na svých skutkových trvzeních o tom, že žalobce kopíruje celé odstavce nebo celé články a pouze je stylisticky upraví, texty si půjčuje, spojuje je a vydává za vlastní díla, čímž se dopouští plagiátorství”. Dohoda je dohoda, jestli to Martinovi pomohlo, pak jen dobře. Zaplatil si svého právníka, já svého a oba polovinu soudních nákladů. Tomu se říká smír, nikoliv prohra či nařízená omluva.
         
        4. Je na policii a soudech, aby vyšetřovali, odsuzovali, atd. a ne na Radkovi Orkáčovi , aby toto podsouval občanům v souvislosti s jinou kauzou Via Consult jako součást předvolebního boje.
         
        Můj komentář: Čeho se všichni tak bojíte? Vždyť tvrdíte, že už to policie i audit prošetřili? Já jsem uvedl, že starosta Via Consult vybral v rozporu se zadávacím řádem a lhal kontrolnímu i finančnímu výboru. Já jsem kauzu neotevřel, to otevřela policie na konci května a v červnu zveřejnila článek. Další články v médiích stále odhalují nové a nové skutečnosti. Vyřiďte si to s policií ne se mnou. Já stojím za kontrolním a finančním výborem, který výběr administrátora popsal a odhalil skutečnosti již v roce 2020.
         
        Mimochodem, o žádnou jinou kauzu se nejedná, jedná se o Milana Konečného, který je ve vazbě, protože se domlouval se starosty obcí a zmanipuloval veřejné zakázky. Milan Konečný a Igor Trávníček společně podepsali smlouvu (napište mi, pošlu Vám ji – VIA_Consult_administrace_VZ_anonym.pdf). Ta naše vysoutěžená zakázka je hodně podivná, když v žádosti o dotaci jsme uváděli, že školka bude stát cca 53 mil. korun a nakonec nás stála 80 mil. korun s tím, že několik drahých položek nebylo realizováno. A to ani nemluvím o tom, že starosta Igor Trávníček s Milanem Konečným (ve vazbě) dohodl, že Via Consult nám připraví novou směrnici – kdyby to nezastavil finanční výbor, tak nám Milan Konečný soutěžil vše… 😉
         
        5. Presumpce neviny v našem státě stále platí, nechejme tedy toto na příslušných institucích. Je škoda, že Radek nenapře své jistě skvělé schopnosti, pracovitost, atd. jiným, správným a poctivým směrem a stále se ubírá stylem praktik STB. Očerňovat, pomlouvat, atd. není dobrá cesta.
         
        Můj komentář: Přesně tak, nechejme to příslušným orgánům a dodejme jim podklady, ke kterým se jinak nedostanou, protože o nich neví. Zcela jistě policie dosud nevěděla, že naše školka byla předražená a administrátora vybral starosta v rozporu se zadávacím řádem.
         
        6. Škoda, velká škoda. Velmi se těšíme na to, jak v novém volebním období Radek Orkáč se svým týmem ukáže jak se vše dělá správně, bez chyb a jaké bude mít skvělé výsledky, sežene dotace na další potřebné stavby (hasičárna, sportovní hala, atd.) a povede Hrabovou k světlým zítřkům.
         
        Můj komentář: Vždycky jsem říkal, že nemám ambice se stát starostou – mě baví forenzní analýza a řešení bezpečnostních incidentů – čili to, co jsem vystudoval a čím se živím již skoro 20 let. Dokonce ani nestojím o koryto a moc, jako jiní. To jsem prokázal minimálně svou rezignací v Radě MOb Ostrava-Hrabová. Rezignoval jsem ve chvíli, kdy jsem zjistil, že je naše školka předražena a Trávníček, Dolejška i Kopitzová to schválili ihned jak měli tu možnost (věděli, že já a Jiří Skalský bychom byli proti). Na daném jednání rady jsem chyběl poprvé (a naposledy;-) a chyběl tam i Jiří Skalský – proto hlavní zodpovědnost za doporučení zastupitelstvu mají tyto tři osoby. Rezignací jsem v roce 2019 ukázal, že hodlám bojovat s korupčním prostředí a to, že to v roce 2022 začne konečně policie vyšetřovat jen dokládá, že jsem tehdy v roce 2019 udělal dobře…

  3. Jan Socha říká:

    To, že rada MOb Hrabová vybrala firmu VIA Consult za 84700Kč však nedokazuje, že jsou starosta Trávníček, místostarostka Kopitzová či jeden z pěti radních pan Dolejška KORUPČNÍCI, či že si starosta staví barák z peněz za úplatky ze školky. Pokud o tom autor či kdokoliv z diskutujících (podezírajících) něco ví, měl by podat důkazy či se obrátit na orgány činné v trestním řízení.
    Do té doby musí soudný člověk vyhodnotit tuto smyšlenou informaci jako pomluvu, která trestným činem je. A nemorálním, zvláště před volbami.

    • Radomír Orkáč říká:

      Pane tajemníku,
       
      starosta vybral v rozporu se zadávacím řádem společnost Via Consult – stanovisko finančního a kontrolního výboru. A s Milanem Konečným právě starosta sepsal smlouvu – i když byl porušen zadávací řád – pár dnů před volbami v roce 2018. Milan Konečný nyní jako hlava této korupční aféry sedí ve vazbě a mají ho nahraného přímo na odposleších.
       
      Starosta kontrolnímu a finančnímu výboru prokazatelně PÍSEMNĚ lhal o výběru Via Consult (pana Konečného, který sedí ve vazbě), že společnost Via Consult byla doporučena společností HS Occasion z Prahy. Tuto lež ostatně písemně rozprášil Michael Hodač z HS Ocassion 26.5. 2020 Vám i starostovi v kopii – kopie mailu šla na mě – stanovisko kontrolního a finančního výboru. Doložím v dalších článcích.
       
      Via Consult školku vysoutěžila zhruba o 20 mil. korun více než byla žádost o dotaci!!! Neskutečné!
       
      Celková cena za školku se vyšplaha na neuvěřitelných 80 mil. korun (v žádosti o dotaci bylo uvedeno, že cena 53 mil. korun je konečná a nehrozí, že by se zvýšila) a to nebyla postavena spousta věcí dle projektu.
       
      Nezískali jsme dotaci ve výši (tuším 85%) a starostovi se staví barák na pozemku, kterým starosta ručí společnosti/osobě TEFCO/Crla. Respektive obligačním dlužníkem je společnost TEFCO CZ, a.s. S touto společností se Hrabová měla soudit, ale vy konkrétně jste to řešil s mediátorem. Nakonec pro dohodu nehlasovalo zastupitelstvo, ale starosta (ve střetu zájmu!!!) s radními.
       
      Co se týká radních Trávníček, Kopitzová, Dolejška, byli to právě oni v nepřítomnosti mé (Radomír Orkáč – chyběl jsem poprvé a naposledy na jednání rady) a nepřítomnosti Jiřího Skalského, zakázku vysoutěženou právě společností Via Consult – tento fakt jste si nechal pane tajemníku sám na jednání zastupitelstva při mé prezentaci ověřit – a tato fakta Vás doslova šokovala!
       
      O otevírání obálek ještě budu psát, ale ve stručnosti nebyli přítomni (tuším) ze dvou třetin stavební odborníci (Orkáč, Trávníček, Kopitzová byli přítomni a ani jeden není stavební odborník) – fakta ještě dohledám, v tomto souvětí nejsem přesný.
       
      Starosta na mě a Květu Hrabovskou podal trestní oznámení za šíření pomluv ohledně zmanipulované zakázky, policie to odložila a teď díky odposlechům to konečně vyšetřuje, ale vyšetruje všechny zmanipulované zakázky společností Via Consult – stanovisko policie 06/2022, kdy jsem byl předvolán.
       
      CO Z TOHO NENÍ ZALOŽENO NA FAKTECH? Policii jsem výše uvedené předal. Vše jsem schopen písemně doložit. Naprosto vše… !!!
       
      Nejedná se o důkazy, ale podklady pro policii, které jsem polici opětovně předal (2020, 2022), včetně stavby rodinného domu starosty a projektanta starosty.

      Pokračovat budu v této diskuzi, až předložíte fakta, nebo je alespoň sepíšete a doložíte pak.
       
      Mějte hezký den.
       
      PS: Přeji Vám to upřímně, i když vím, že pěkné dny zainteresované osoby nyní rozhodně nemají. Je to obrovská korupční aféra a budu jedině rád, pokud na mě podáte další trestní oznámení, stejně jako to bylo v minulosti již mnohokrát (lidé kolem starosty, nebo starosta přímo sám).

  4. Jan Socha říká:

    Zatím to jsou všechno jenom Vaše indicie a konstrukce v rámci předvolebního boje. Školka byla vysoutezena za 72 mil.Kč, nikoliv za 80 mil.jak uvádíte. Zatím jste ani Vy, ani Policie ČR, ani dvojnásobný interní audit Magistrátu nenašel na veřejné zakázce nic neobvyklého. Naopak, jste mě písemně několikrát ujistil, že jste nikdy nikde netvrdil, že je stavba školky předřazena. Vůbec jsem nepochopil souvislost mezi firmou Morys, která stavěla školku a stavbou rodinného domu starosty. Naopak, sám jste byl radním a otevíral obálky s nabídkami 3 firem ve veřejné zakázce školky. Nejsem obhájce starosty a jako nehrabovák se neúčastním Vašich voleb. Co považuji za naprosto nehorázně, že za podezřelé označujete místostarostkou Kopitzovou a radního Dolejšku, se kterými jste seděl po komunálních volbách 2018 více než 1 rok v řadě MOb Hrabová a ve věci školky máte stejnou odpovědnost jako tito dva. Pokud neprokáže, že starosta či tito dva přijali úplatek, budu si myslet, že Vaše konstrukce, indicie a neprokázané smyšlenky mají jediný cíl: neférově, amoralne a bezdůvodně poškodit své konkurenty v zářiových komunálních volbách. Čekal jsem od Vás lepší program než házení špíny a pomluvy. Doufám, že až se prokážou Vaše falešná obvinění, se minimálně na tomto místě za tyto lži omluvíte. To ale už bude po volbách. Pokud naopak do 23.září t.r. se prokáže, že starosta a radní přijali úplatky, vývodům z toho důsledky já a omluvím se, že jsem byl naivně důvěřivý a spolupracoval se zloději. Měl jste na prokázání svých vymýšlí 3 roky.Tak teď se zachovejte jako chlap a bojujte ve volbách ferovymi prostředky. Spiklenecké teorii, že zatčení pana Konečného znamená usvědčení Trávníčka z 20 mil. úplatku, mohou věřit jen slabodusi jedinci.

    • Radomír Orkáč říká:

      Vezmeme to pěkně popořadě:
        
      1. Zatím to jsou všechno jenom Vaše indicie a konstrukce v rámci předvolebního boje. Školka byla vysoutezena za 72 mil.Kč, nikoliv za 80 mil.jak uvádíte.
       
      Můj komentář: Kde přesně jsem uvedl, že je vysoutěžená cena 80 mil. korun? Celková cena je 80 mil. korun. Tento výpočet pochází od Vaší úřednice paní Králové.
       
      2. Zatím jste ani Vy, ani Policie ČR, ani dvojnásobný interní audit Magistrátu nenašel na veřejné zakázce nic neobvyklého.
       
      Můj komentář: Ale kontrolní a finanční výbor ano, celkem závažné nedostatky!!! Pak jsem byl z kontrolního výboru odvolán;-) Radši odvolali celý kontrolní výbor a nový byl složen tajnou volbou. Nedostatky máte uvedeny v článku (odkaz v komentáři výše). Jak jsem však psal a píšeme si pod tím článkem a komentářem, každý se může přesvědčit – starosta vybral v rozporu se zadávacím řádem společnost Via Consult a lhal kontrolnímu i finančnímu výboru, že firmu doporučila pražská firma HS Occation. Dopis od pana Hodače máte se starostou v kopii a byl předložen oběma výborům.
       
      3. Naopak, jste mě písemně několikrát ujistil, že jste nikdy nikde netvrdil, že je stavba školky předřazena.
       
      Můj komentář: Několikrát jsem Vás ujistil a vy jste si ověřil, že jsem v žádné žádosti o informaci nikdy nepsal o předražené zakázce. Naopak Vás opakovaně ujišťuji (i teď), že zakázka byla předražena a ještě jsme na ni nedostali dotaci 85% procent.
       
      4. Vůbec jsem nepochopil souvislost mezi firmou Morys, která stavěla školku a stavbou rodinného domu starosty.
       
      Můj komentář: O spojení firmy Morys a stavby rodinného domu pana starosty jsem nikde nikdy nepsal, nikomu nikdy neříkal a o žádné takové vazbě nevím. Jediné co vím je, že starosta ručí svým pozemkem panu Crlovi (ODS Hrabová), respektive TEFCO (mediačního řízení jste se účastnil vy a výsledek se střetem zájmů schválil i starosta).
       
      5. Naopak, sám jste byl radním a otevíral obálky s nabídkami 3 firem ve veřejné zakázce školky.
       
      Můj komentář: Výše píšu, že tuto informaci rozepíšu v jednom z dalších článků. Přítomen jsem byl jako asi 3. náhradník, když na místě nebyl žádný odborník přes stavby. Formálně bylo však vše v pořádku a zde se neposuzuje cinknutí zakázky – to jde za policií, ale ta bez odposlechů nic neudělá, moc dobře to víte;-)
       
      6. Co považuji za naprosto nehorázně, že za podezřelé označujete místostarostkou Kopitzovou a radního Dolejšku, se kterými jste seděl po komunálních volbách 2018 více než 1 rok v řadě MOb Hrabová a ve věci školky máte stejnou odpovědnost jako tito dva.
       
      Můj komentář: Uvádím fakta, která jsou taková – po otevírání obálek se konalo jednání rady, kde byli přítomní Trávníček, Dolejška a Kopitzová. Orkáč chyběl poprvé za rok – jinak nechyběl na žádném jednání rady a Skalský chyběl také. To znamená, že nenesu žádný podíl na schválení zakázky vedením obce (radní) a nikdy jsem ani na zastupitelstvu pro tuto zakázku nezvedl ruku.
       
      Jakmile jsme zjistili (Orkáč, Skalský), že tuto zakázku (oproti žádosti o dotaci vyšší o 20 mil. korun) radní Dolejška, Trávníček, Kopitzová schválili, rezignovali jsme v radě a v této korupční aféře tak nutně figurují pouze jména Trávníček, Kopitzová, Dolejška, kteří doporučili zastupitelstvu schválit tuto zakázku a rozhodli nepředložit zastupitelům pro jistotu ani položkový rozpočet. Dokonce Vám starosta osobně zakázal položkový rozpočet zveřejnit, přestože jste to občanům slíbil – screenshoty mám, mám i Vaše vyjádření, že Vám to nadřízený zakázal (starosta), proto jste položkový rozpočet nezveřejnil. Nač ty tajnosti;-)
       
      7. Pokud neprokáže, že starosta či tito dva přijali úplatek, budu si myslet, že Vaše konstrukce, indicie a neprokázané smyšlenky mají jediný cíl: neférově, amoralne a bezdůvodně poškodit své konkurenty v zářiových komunálních volbách. Čekal jsem od Vás lepší program než házení špíny a pomluvy. Doufám, že až se prokážou Vaše falešná obvinění, se minimálně na tomto místě za tyto lži omluvíte. To ale už bude po volbách. Pokud naopak do 23.září t.r. se prokáže, že starosta a radní přijali úplatky, vývodům z toho důsledky já a omluvím se, že jsem byl naivně důvěřivý a spolupracoval se zloději. Měl jste na prokázání svých vymýšlí 3 roky.Tak teď se zachovejte jako chlap a bojujte ve volbách ferovymi prostředky. Spiklenecké teorii, že zatčení pana Konečného znamená usvědčení Trávníčka z 20 mil. úplatku, mohou věřit jen slabodusi jedinci.
       
      Můj komentář: Váš názor mě nezajímá. Od mé rezignace se věnuji sbírání podkladů, které jsem kdykoliv a komukoliv schopen (i veřejně) předložit. Pletete si pojmy s dojmy (důkaz versus podklad) – já žádné důkazy nemám, já mám podklady a je na policii, která kauzu cinknutých zakázek prošetřuje, aby konala. Já kauzu před volbami nevytáhl, policie o tom napsala poprvé v červnu 2022, čili před měsícem a vyšetřování je teprve na začátku.
       
      Já na podezření upozorňuji od své rezignace (konec 2019) a vůbec to na rozdíl od Vás nespojuji s volbami roku 2022. Obviňujete mě, že jsem rezignoval, napsal za 3 roky desítky článků na toto téma a policii jsem přemluvil, aby zatkla pana Konečného až teď před volbami? No myslet si to můžete… máte ale bujnou představivost.
       
      PS: Ano, důkaz, že starosta lhal kontrolnímu a finančnímu výboru, že Via Consult byla doporučena pražskou firmou HS Occation mám. Proč asi starosta lhal? Proč si vymyslel starosta, že to firmu Via Consult pana Konečného (dnes ve vazbě) někdo doporučil a přitom ji radě předhodil on? Nechtěl bych být v kůži starosty a ani Vaší…

[email protected] [email protected]